Experteam, kurulduğu 2000 yılından bugüne kadar iş uygulamaları ve bilgi teknolojileri konularında hizmet vermektedir. Experteam, gerçekleştirilen proje sayısı, sağladığı uzman hizmetler, danışman sayısı, geniş çözüm portföyü ve uzmanlığı en büyük çözüm ortaklarından birisidir. Experteam, Oracle tarafından Türkiye’deki en üst seviye olan Platinum Partner seviyesinde sınıflandırılmaktadır.
Experteam’in artarak devam eden başarısının temelinde çözüm üreten, akılcı, çalışkan ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma ilkeleri yatmaktadır.
Experteam, proje bitimini takiben, müşterilerinin yaşayan sistemlerinin gereği olan kesintisiz, verimli ve kaliteli bakım hizmetlerini, ISO 27001 Bilgi Güvenliği sertifikasına sahip olan Experteam Yönetilen Hizmetler (EYM) üzerinden ITIL hizmet yönetimi süreçlerine uygun olarak sunmaktadır.

Specialized
Oracle Database
Specialized
Oracle E-Business Suite
Supply Chain Management
Specialized
Oracle Linux 6
Specialized
Oracle Real Application Clustera
Specialized
Oracle Golden Gate
Specialized
Oracle Business Intelligence
Foundation
Specialized
Exadata
Specialized
Oracle HCM:
Oracle Fusion HCM Cloud
Service Solutions
Specialized
Oracle Hyperion Planning
Specialized
Oracle HCM:
Oracle Fusion HCM Solutions
Specialized
Oracle Enterprise Manager 12c
Specialized
Oracle E-Business Suite
Financial Management
Kurumsal Felsefe
Bütünleşik Yaklaşım Sunarız
İnsan, teknoloji ve süreçlerin bir arada değerlendirildiği bir yaklaşımla projelerimizi gerçekleştiririz.
Katma Değer Yaratırız
Ürettiğimiz her proje ve geliştirdiğimiz her ürünün artı değer katan bir kavram olmasını hedefleriz. Hizmet kalitemizle fark yaratırız. Kalıcı ve Güvenilir ilişkiler, ilişkilerimizde ve başladığımız her işte kalıcığı ve kaliteyi hedefleriz.
Kurumsal Kültür
Experteam, Müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirdiği projelerin içeriklerine göre, Dünya’da Kabul gören standartlara uygun olarak kendi prpje yönetim metodolojisini geliştirmiş ve uygulamaktadır.
Experteam Proje Yönetim Metodolojisi (XPM), Proje Yönetimi standartlarına dayalı, kurumsal bilgi teknolojisi yaşam döngüsünü sağlayan bir metottur. XPM; hızlı, çok geniş bir yelpazede uyarlanabilir ve iş odakli bir yazılım geliştirme yaklaşımı sağlamaktadır. XPM ayrıca, kapsamlı bir proje ve program yönetimi ile bunlara ilişkin şablon ve gerekli dokümantasyon kütüphanesini de beraberinde getirmektedir.
XPM asagidaki teknoloji ve iş çözümlerini destekler:
Servis Odaklı Mimari (SOA)
İş Süreç Yönetimi (BPM)
Kurumsal Entegrasyon
Özel Yazılım Geliştirme
Kurumsal Performans Yönetimi (EPM)
İş Zekasi (BI)
Web Center
Kurumsal Uygulama Geliştirme
Yazılım Sürüm Yükseltimi
XPM’in Özellikleri: XPM belirli standartlara dayalı bir iş yapış modelidir. Tekrarlanan (Iterative) ve Aşamalı (Incremental) yapısı sayesinde esnek, ölçeklenebilir ve çevik bir modeldir. Projeye özel yaklaşım yerine temel aktivite setleri üzerinden projelerin gerçekleştirilmesini sağlar. Her tip projede uygulanabilir bir iş yapış şeklidir.
XPM’in Getirdiği Faydalar: Kapsamın ve geliştirme gereksinimlerinin daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlar.
Proje tiplerine göre belirlenmiş temel aktivite setleri üzerinden çalışma ile zaman kazandırır.
Testlerin proje sonunda değil, belli bir döngü içinde yapılması, problemlerin daha erken fark edilmesi ile iş kalitesinde artış sağlar.
Re-work gereksinimini minimize edip, yalnızca gerekli aktivitelerin yapılması maliyeti düşürür.
Proje Risklerini azaltır.
XPM’in Aşamaları: Tanımlama (Inception) : Projeyi detaylı olarak planlamak, daha önceden hazırlanmış bir ortam üstünde müşterinin sistemi tanımasını sağlamak ve düzenlenecek olan workshoplar için gerekli ön analizi yapmak ve gerekli veriyi sağlamak.
Detaylandırma (Elaboration) : Bu fazda CRP1 çalıştayı (Workshop) düzenlenir. Bu çalışmanın amacı Şirket’in “Best Practice” iş akışlarını tanıması ve İş Uygulamaları canlı kullanıma alındığında şirketin bu iş akışlarını nasıl kullanacağının üzerinden geçilmesidir. Eğer değişiklik ihtiyacı oluşur ise farklar ve ek geliştirmeler CRP1 sonunda belgelenecektir.
Oluşturma (Construction) : CRP1 sonucunda belirlenen ekler ve degisiklikler tasarlanir ve geliştirilir.
Kabul ve Doğrulama (Transition): Detaylandırma ve Oluşturma Fazları sonrasında oluşan sistemin belirlenmiş olan test senaryoları doğrultusunda test edilmesinin sağlanması.
Geçis (Production): Onayı alınmış sistemin canlı ortama aktarılarak, kullanıma açılması.
Experteam ve Çalışanlarının Katkılarıyla Desteklenen Kurumlar


Neden Experteam?
Deneyim
Experteam 2000 yılından bu yana kurumsal iş uygulamaları alanında projeler gerçekleştiriyor. Uzun yıllara dayanan birikim ve uzmanlığını, yeni gerçekleştirdiği projelere aktararak müşterilerinin hedef ve vizyonuna en uygun, en doğru ve hızlı çözümleri hayata geçiriyor.
Geniş kadro
Uzman danışman kadrosuyla geniş bir ürün portföyünde projeler gerçekleştiriyor. Müşterilerine uygun sektörel ve teknik deneyimlere sahip proje ekipleri ile hizmet sağlıyor. Experteam iyi eğitim almış, yeni mezun gençleri de bünyesine katarak onları eğitiyor, yetiştiriyor ve sektöre kazandırıyor.
Uzmanlık
Experteam, danışmanlarının kendi alanlarındaki uzmanlık sertifikasyon süreçlerini tamamlayarak teknik yetkinliklerinin geliştirilmesini yakından takip ediyor. Aynı zamanda eğitimler ve proje deneyimlerinin ekip içinde paylaşımı ile uzmanlıklarını artırıyor.
Etkin proje yönetimi
Experteam, projelerinde Experteam Proje Yönetim Metodolojisi (XPM) proje yönetimi ve uygulama implementasyon metodolojisini temel alarak etkin şekilde uyguluyor. XPM’in sunduğu geniş yelpazeyi, müşterilerinin kurum kültürüne ve proje kapsamına en uygun olacak şekilde harmanlayarak proje yönetim süreçlerini şekillendiriyor. Sayısız projede kazanılmış deneyimiyle gerçekleştirdiği uygulama implementasyonları, sürüm yükseltimleri ve migration projelerine göre özelleştirdiği metodolojileri, projelerdeki başarısının temelini oluşturuyor.Uzman