e-Arşiv

e-Arşiv kullanımıyla birlikte işletmelere basım ve gönderim maliyetlerinden tasarruf sağlama, hızlı fatura gönderimi ve kolay ibraz avantajı sunuyor.

e-Arşiv Fatura Çözümlerimiz

Experteam, e-Arşiv fatura çözümleri ile şirketinizin tüm faturalandırma süreçlerinde daha şeffaf, güvenilir ve profesyonel bir işleyiş sunuyor. Fatura işlemlerinizi daha hızlı ve gelişmiş koşullarda gerçekleştirmenize olanak tanırken sunduğu maddi ve iş süreci avantajları ile de sektörde fark yaratmanızı sağlıyor.

e-Arşiv fatura ve e-fatura kullanımı sayesinde tüm faturalar elektronik ortamda oluşturularak baskı, kağıt ve arşiv masrafları ortadan kalkıyor. Dahası faturaların fiziksel olarak basımı ve gönderimi gerekmediği için kargolama ücreti de tarih oluyor. Bu sayede hem fatura giderleriniz düşüyor hem de doğa dostu bir hizmet tercih edilmiş oluyor. Çalışanlarınızın operasyonel süreçlerini hızlandırarak ve hata payını minimize ederek çok daha verimli bir çalışma elde ediliyor. Maddi ve operasyonel avantajlarına ek olarak, yeni nesil bir fatura uygulaması kullanıyor olmanız, müşterilerinizin nezdinde daha modern ve yenilikçi bir imaj oluşturmanıza da katkıda bulunuyor.

e-arşiv fatura çözümleri

Experteam e-Arşiv Fatura Oracle ERP ile Entegre Şekilde Çalışıyor

Experteam e-Arşiv fatura Oracle ERP sistemleri ile entegre şekilde güvenle hizmet sunuyor.

Experteam e-Arşiv fatura, e-faturaların oluşturulması ve raporlanması süreçlerini Oracle ERP ile gerçekleştiriyor ve faturalar Oracle Cloud ile dijital ortamda arşivleniyor. Böylece faturalarınız teknolojik gelişmelere uygun olarak elektronik ortamda oluşturuluyor, e-Arşiv fatura gönderimi Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden değil direkt mail veya SMS yoluyla iletiliyor ve güven içerisinde yine elektronik ortamda saklanmış oluyor. Bu sayede hızlı erişim ve iletişim imkanı sunuyor. Oracle ERP ile entegre olması sayesinde dijitalleşen faturalandırma süreciniz hataya yer bırakmaksızın ilerliyor.

Experteam e-Arşiv Fatura Uygulamasıyla Faturalandırma Süreçlerinizi Kolaylaştırıyor

Experteam e-Arşiv;

 Tek ekran üzerinden e-Arşiv fatura yönetimi sağlıyor

  • Kolay kullanım ve arama seçenekleri sunuyor
  • Özelleştirilebilir fonksiyonlar ile yetki ve erişim yönetimi veriyor
  • Basım, saklama, arşiv yönetim maliyetlerinde azalma sağlıyor
  • Elektronik ortamda hızlı arama, görüntüleme, erişim ve iletim özelliği sunuyor
  • Denetim süreçlerinde kolaylık ve şeffaflık yaratıyor
  • e-Arşiv ekranı üzerinden iptal fatura gönderimi sağlıyor
  • Özelleştirilebilir statü takibi veriyor
  • GİB standartlarına uygun e-Arşiv rapor hazırlanmasını mümkün kılıyor
  • Oracle E-Business Suit temel modüllere tam uyumluluk içerisinde çalışıyor

e-Arşiv Nedir?

Dijitalleşen dünyada e-fatura uygulamaları sayesinde tüm faturalarınız elektronik ortama taşınıyor ve yine elektronik ortamda arşivlenmesi sağlanıyor. Böylece faturalarınız hem daha güvenilir hem de kolay ulaşılabilir şekilde muhafaza ediliyor.

e-Arşiv faturaların Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun biçimde elektronik ortamda oluşturulmasını, elektronik ortamda saklanmasını, ibraz edilmesini ve yine elektronik ortamda raporlanmasını içeren yeni nesil bir uygulama olarak kullanıyor.

e-Arşiv fatura uygulaması, şirketler için büyük önem arz eden tüm faturalandırma, arşivleme, ibraz ve raporlama süreçlerini elektronik ortama taşıyarak kolaylaştırıyor. e-Fatura kullanımı ile baskı ve arşivleme maliyetleriniz düşüyor, şirket içi işleyiş daha konforlu hale gelerek çalışanlarınızın verimini artırıyor. ERP sistemleriyle entegre çalışması sayesinde hata payını azaltıyor, hızlı ve rahat ulaşılabilir bir çözüm olmasıyla da dikkat çekiyor.

Tüm fatura işlemlerinizi e-fatura üzerinden gerçekleştirmek çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmanızı sağlayarak şirketinizin yenilikçi imajına da katkıda bulunuyor.

e-Arşiv fatura uygulaması ile e-fatura kullanmayan vergi mükelleflerine ve son tüketiciye kesilen faturalar elektronik ortama taşınıyor. Müşterilerin bildirdiği mail adresi veya sms numarasına PDF formatında iletilebilen e-fatura, dilediğiniz an erişebileceğiniz şekilde elektronik ortamda güvenle saklanıyor.

e-Arşiv fatura uygulaması kullanmak isteyen mükellefler doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığı entegrasyonu veya özel entegratör sistemleri tercih edebiliyor. Bu sayede hem hızlı hem güvenli bir faturalandırma sürecine kavuşuyor. 

e-Fatura ve e-Arşiv Fatura Arasında Fark Var Mıdır?

e-Fatura mükellefleri ile e-Arşiv fatura mükellefleri arasında fark olmamasına rağmen e-fatura ve e-Arşiv fatura arasında kullanım farklılıkları bulunuyor.

  • e-Fatura sadece e-fatura kullanımı bulunan mükelleflere gönderilebiliyor.
  • e-Arşiv fatura ise e-fatura kullanmayan tüm kurumlara ve kişilere gönderilebiliyor.
  • e-Fatura ilgili kişi veya kurumlara, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden e-fatura kapalı devre sistem ile ulaştırılıyor. Gönderici ve alıcı bu sistem üzerinden diledikleri işlemleri yapabiliyor.
  • Gelir İdaresi Başkanlığı yapılan işlemlerden anında haberdar oluyor. İşlemler iptal edilemiyor, ancak ilgili kişi gerek gördüğü durumlarda ret ya da iade işlemlerini yapabiliyor.
  • e-Arşiv fatura, ilgili kişi veya kuruma mail ya da SMS yolu ile ulaştırılıyor ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na raporlama işlemi bir sonraki gün saat 24:00’de tamamlanıyor.

e-Arşiv Fatura Herkesin Kullanımına Açık Mıdır?

Hangi sektörde olursa olsun isteyen firmalar, herhangi bir ciro ya da fatura miktarı sınırlaması olmaksızın arzu ettiği zaman e-Arşiv fatura kullanımına başlayabiliyor. İki tür e-Arşiv fatura kullanıcısı bulunuyor:

  • Zorunluluk kapsamında e-Arşiv fatura kullanan firmalar
  • Gönüllü olarak e-Arşiv fatura kullanımına geçmiş olanlar

Devlet tarafından belirlenen yıllık ciro limitini aşan firmalar zorunlu olarak e-fatura mükellefi oluyor ve takip eden yılın başı itibariyle e-faturaya geçmiş olma zorunluluğu doğuyor.

e-Arşiv fatura kullanımının sağladığı maddi ve iş süreci avantajlarından faydalanmak isteyen tüm firmalar, diledikleri an e-Arşiv fatura uygulamasına geçebiliyor. Böylelikle hem faturalandırma sürecinde yapılan kağıt ve operasyonel masraflar büyük oranda azaltılıyor hem de şirketiniz güncel ve yenilikçi bir uygulamaya geçerek daha profesyonel bir işleyiş ile verimini artırıyor.

Kimler e-Arşiv Sistemine Geçmek Zorundadır?

e-Arşiv kullanım zorunluluğu, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen kurallara göre ve sektörel bazda değişkenlik gösteriyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan güncel tebliğine göre;

  • 2022 yılında cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan firmaların en geç 1 Temmuz 2023’e kadar e-fatura ve e-Arşive geçme zorunluluğu bulunuyor.
  • 2022 yılı cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan ve 1 Temmuz 2023’de e-fatura ve e-Arşive geçen firmalar için ise 1 Ocak 2024 tarihine kadar e-defter uygulamasına geçmek zorunlu tutuluyor.
  • e-Fatura ve e-Arşiv sistemine gönüllü olarak geçen firmaların ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen limitleri aşmadıkları takdirde e-defter uygulamasına geçmesi gerekmiyor.
  • Aynı gün içinde vergi mükellefi olmayana düzenlenen faturaların toplam tutarı 5 bin TL’yi geçmesi durumunda, bu faturaların e-Arşiv olarak düzenlenmesi gerekiyor.
  • Aynı gün içinde vergi mükellefi olana düzenlenen faturaların toplam tutarının vergi dahil 4.400 TL’nin üzerinde olması durumunda, bu faturaların e-Arşiv olarak düzenlenmesi gerekiyor.
  • GİB Portal üzerinden e-Arşiv fatura kesilmesi durumunda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunuyor. Gün içerisinde birçok kez aynı firmaya fatura kesiliyorsa bile, GİB Portal toplam fatura tutarını esas alıyor.

e-Arşiv Fatura Pek Çok Avantajı Beraberinde Getiriyor

e-Arşiv fatura; kağıt, baskı, arşivleme ve kargo masraflarını minimize ediyor. Ayrıca bu süreçlerde yaşanan zaman kaybını da ortadan kaldırarak daha hızlı bir işleyişe sahip olmanızı sağlıyor.

e-Arşiv fatura kullanımı operasyonel süreçleri kısaltıyor ve hata payını düşürerek şirket çalışanlarının işlerine daha fazla konsantre olmalarına ve dolayısıyla daha yüksek motivasyonla daha verimli çalışmalarına olanak veriyor.

Faturalar ERP ve muhasebe programları üzerinden ilgili kişilere hızlı ve güvenli şekilde ulaştırılabiliyor. Böylece tarafınızdan kesilen veya size iletilen faturaların gerçek olup olmadığı gibi kaygılar ortadan kalkıyor.

e-Arşiv fatura kullanımı sayesinde faturalar dijital ortamda saklandığından gereken durumlarda her an erişilebilir oluyor. Faturaların tek tek ya da toplu olarak gönderilmesine de olanak tanıyan uygulama sayesinde, görüntülenmesi ve ihtiyaç duyulduğu takdirde pdf baskı alınması da mümkün oluyor.

e-Arşiv fatura kullanımı, faturaların basılı halde iletilmesi ve saklanması zorunluluğunu ortadan kaldırdığı için kağıt kullanımını azaltıyor. Bu sayede gereksiz kağıt tüketimini engelleyerek doğanın korunmasına da katkıda bulunuyor.

Faturaların elektronik ortamda oluşturulup e-fatura formatında saklanması şirketlerin dijitalleşen dünyaya uyum sağladığını göstererek daha modern ve profesyonel bir şirket imajı oluşmasını sağlıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, zorunlu e-Arşiv fatura kurallarına tabi değilseniz bile e-Arşiv kullanmayı tercih etmeniz halinde fatura kesim masraflarınız %80’e varan oranda azalıyor.